Bergvärme

Nälstavägen

På Nälstavägen genomförde Rörmannen en totalrenovering av duschrummet på cirka 4 kvadratmeter. En rejäl uppfräschning genomfördes med helt nytt avlopp med dolt nytt vatten där detta var möjligt och ny vattenburen golvvärme. I källaren installerade vi den nya bergvärmepumpen ifrån Nibe F1155-16 kw (varvtalsstyrd) och en ny varmvattentank (VPB 300).

På golvet lades en In Ferro 10*10 och på väggen en White Gloss 20*40. Vi fortsatte renoveringen med installation av bland annat ny fräsch inredning från IFÖ, blandare från Mora Armatur och handdukstork från Nordem (Rosendal).

Projektet rullade på framgångsrikt enligt tidsplan om totalt 4-5 arbetsveckor. Projektet resulterade i ännu en nöjd kund och ännu ett energieffektivare hem!

Norrskensbacken, Spånga

Höga elräkningar och en förfallande panna - dags att ta ett beslut och göra något åt saken!

Borrtillståndsansökan skickas in under sommaren och till hösten har kommunen beviljat ansökan. Norrskenbacken har ett godkännande att borra och installera bergvärme!

Rörmannen börjar med att borra ett energihål på 220 meter och gräver in detta till huset. Hålet slangsätts och fylls med en etanollösning med frysskydd.

Sedan rivs den gamla pannan ut och fraktas bort. Den nya värmepumpen ifrån Nibe (F1245) ställs på plats och installeras. Ett gäng nya radiatorer installeras på entréplan, och de gamla monteras upp i källaren för bättre värme samt en större värmevolym för värmepumpen att arbete emot. Ett golvvärmesystem levereras av annan partner på entréplan och vi kopplar denna till värmepumpen via fördelare, shunt och pump. Nu har entréplan och vardagsrum dels vattenburen golvvärme, men även radiatorer under fönstren. Varmt o skönt!

Med denna lösning sänkte vi uppvärmningskostnaderna med säkert 65-70% - vi väntar på lite statistik på detta och kan publicera de exakta siffrorna åren som kommer.

Skogslöparvägen, Spånga

Större villa renovering där vi fick följande uppdrag löpande; Byta ut hela värmesystemet med ett nytt hjärta i huset, en Nibe bergvärme pump. Ifrån denna nya värmestammar till designade sektionsradiatorer (typ delta laserline). Dragningar dolda med pex rör. Delvis nytt vatten och avlopp i huset. Totalrenovering av ett större badrum med duschhörna och inredning. Inkoppling vatten + avlopp till det nya köket. Projekttid för detta ligger på några månader.

Storgatan, Solna

Större hyreshus där vi slängde ut den gamla oljepannan och investerade i en bergvärme anläggning. Borrning skedde under en kommande parkering. Också avbetald på kort tid, en bra investering för kunden!

Sareksvägen

Ett exempel på hyreshus och hur borrbrunnen delas. Här synns dom 6 aktiva borrhålen samlade. 65% beräknad besparing och anläggningen avbetalad på kort tid.

Lidingö

Större villa med den delade värmepumpslösningen ifrån Nibe. 1135 tillsammans med VPA. Detta är våran rekommenderade lösning för villor där man önskar lite extra varmvatten och har den golvyta som krävs.

Cervins Väg

Löpande bergvärmesinstallation med leverans av en Nibe F1245-10kw. Borrning av ett nytt energihål på 150 meter, att samköras med ett befintligt hål på 110 meter. Skrotning och bortforsling av befintligt, täckplåt eller "mössa" på skorstenen. Borrning, grävning och installation gick på 2 veckor - från start till slutförande och drift. Nöjd kund!

Bergvärmepump

Befintlig fastighetskund hör av sig till Rörmannen. Dagens Bergvärmepump börjar bli till åren, samt att man gärna önskar slopa oljepannan som spets, och istället kliva över på EL.

NIBE utför en energiberäkning av detta projekt och kommer fram till att den varvtalsstyrda F1355-28 kommer passa perfekt. Vi spetsar med en ELK 26:a ifrån NIBE (elpanna). Bygger om varmvattenpruduktionen, och sätter en ny spets på varmvattnet. Befintliga borrhål kopplas in och driftas.

Bergvärme