Luft/Vatten

Månskensvägen, Spånga

Kontakt med kund började med att vi skulle se över värmesystemet och byta den gamla pannan. En Nibe elpanna tillsammans med en luft/vatten värmepump blev ersättningen som minskade energiförbrukningen med cirka 50%.

Efter detta var det dags att renovera badrummet i entré plan, men semestern innan jobbet skulle dra igång råkade huset ut för att stammarna till köket brast så det blev en akutare uppgift att byta dessa veckorna innan renoveringen gick igång. I badrummet bytte vi bort ett gammalt badkar och ersatte med duschhörna istället. WC stol, kommod och handdukstork. Rummet förbereddes med bredare dörr in till badrummet för framtida behov. Spotlights, golvvärme och allt som ingår i våra standard renoveringar.

Badrummet vart superfint och under denna installation drog vi även fram avlopp och vatten till våningen ovanför, i fall man i framtiden skulle önska bygga om ett förråd till gäst wc. Och just detta önskades året efter! Vi blåste ut ett förråd/vindsutrymme och byggde en gäst wc.

Nu har huset en Elpanna ifrån Nibe, luft/vatten värmepump ifrån Nibe. 1st nytt badrum, 1st nytt gäst wc och nya stammar till köket. Nu återstår bara källaren att utveckla med kanske en tvättstuga i framtiden.

 

Arrendevägen

Standard villa och ett exempel på hur man kan dölja värmepumpen på ett praktiskt och enkelt sätt. Fighter 2010 tillsammans med VVM.

Markvägen 16

Villa där värmepumpen går dockad mot endast värmen i huset. EVC. Lösningen mest lämpad där nyare elpanna sitter monterad som man inte önskar slänga ut.

Markvägen 17

Fighter 2010 synns vänster på bild, dold i buskarna.

Spångaväge Projekt 1

Flysta bageri. Större villa med en komplett lösning Fighter utedel samt VVM inomhus. Här går det bra att besöka, köpa en bulle och kolla/lyssna på pumpen i drift.