ROT

Hirdvägen, Bromma

Ägarbyte möjliggjorde för en totalrenovering av detta kedjehus i 3 plan. Renoveringen omfattade kök, två badrum, ett pannrum och en gillestuga. Vi installerade bland annat en ny elpanna, nya radiatorventiler (slottsvred), nya värmestammar, radonförberedande i bottenplattan samt vattenburen golvvärme. Bland inredningen som installerats kan vi nämna Gustavsberg kombibadkar med helfront, Aspen spegelskåp med förvaring, Geberit WC-ställningar med Duravit WC-skålar. Även Mora Inxx shower kit 160c/c, Inxx badkarsblandare, duschblandare och duschset. Nordhems handdukstorkar duschrum & badrum. INR levererade duschglaset.

Projektet höll på mellan 15-20 veckor med möjlighet till inflyttning efter ungefär 15 veckor.

Huset har nu nya avloppsstammar, nya vattenstammar och nya värmestammar i källaren som ansluter mot det befintliga upp i huset. Vi förberedde även för en eventuellt kommande gäst-WC i entrén genom att göra avstick till detta.

Här kunde vi också lämna ett fastpris då vi projekterade samt höll i hela renoveringen.

Månskensvägen, Spånga

Kontakt med kund började med att vi skulle se över värmesystemet och byta den gamla pannan. En Nibe elpanna tillsammans med en luft/vatten värmepump blev ersättningen som minskade energiförbrukningen med cirka 50%.

Efter detta var det dags att renovera badrummet i entré plan, men semestern innan jobbet skulle dra igång råkade huset ut för att stammarna till köket brast så det blev en akutare uppgift att byta dessa veckorna innan renoveringen gick igång. I badrummet bytte vi bort ett gammalt badkar och ersatte med duschhörna istället. WC stol, kommod och handdukstork. Rummet förbereddes med bredare dörr in till badrummet för framtida behov. Spotlights, golvvärme och allt som ingår i våra standard renoveringar.

Badrummet vart superfint och under denna installation drog vi även fram avlopp och vatten till våningen ovanför, i fall man i framtiden skulle önska bygga om ett förråd till gäst wc. Och just detta önskades året efter! Vi blåste ut ett förråd/vindsutrymme och byggde en gäst wc.

Nu har huset en Elpanna ifrån Nibe, luft/vatten värmepump ifrån Nibe. 1st nytt badrum, 1st nytt gäst wc och nya stammar till köket. Nu återstår bara källaren att utveckla med kanske en tvättstuga i framtiden.

 

Kämpavägen

I denna villa på Kämpavägen utförde vi en totalrenovering av kök, hall, gäst-wc och badrummet på övervåningen.

I köket lades nytt golv, väggarna och taket målades och en köksblandare från Tapwell installerades. Själva köket från Kvänum monterades av Kvänums egenknutna snickare.

Badrummet fick sig en riktig uppfräschning med nykaklat i ljusa färger och ett exklusivt plattval med tillhörande inredning. I badrummet installerade vi även nya blandare av fabrikatet Tapwell, vattenburen golvvärme, nytt avlopp (med inkluderat stam ner till krypgrunden) samt nytt, dolt, vatten. Badrummet kompletterades sedan med både badkar och handdukstork av fabrikatet Nordhem.

Vi fortsatte vidare ut i hallen där vi lade nytt golv med tillhörande vattenburen golvvärme. Golvet sträcker sig in i gäst-wc på entrévåningen där en tapet klär väggarna. Vi passade även på att måla om trapphuset upp till sovrummen.

Gäst-wc fick sig ett nytt tvättställ av fabrikatet IDO samt en ny WC från IFÖ.

Martinvägen, Bromma

Här utförde Rörmannen en totalrenovering som innefattade kök, badrum, gäst-WC samt bergvärme.

Först började vi med en ansökan till kommun, om tillstånd att borra för bergvärme. Utrivning av den gamla oljepannan + oljetanken, rivning av det gamla köket och väggarna in till ett litet rum (här skapade vi ett större och öppnare kök). Rivning av badrummet samt gäst wc.

Alla stammar från bottenplattan och upp byttes (avlopp, vatten och värme). I badrummet högst upp har vi lagt LK golvvärme, i köket och övriga rum radiatorer. Bergvärmepumpen är ifrån Nibe, och modellen F1255 har valts.

Samarbetspartner Kakel Palatzet ritade upp rummen i 3D i vanlig ordning, och en speciell sättning av klinkers önskades.

Alla blandare är ifrån Tapwell, IFÖ wc stolar, Nordhem H-tork, Westerbergs badkar.

Projektet rullade smärtfritt på i 10-12 veckor - och en väldigt nöjd slutkund.

 

Skiljevägen, Spånga

Duschrummet Övervåningen
Här hade kund kontakt med egen byggare som fick i uppdrag att tillsammans med Rörmannen renovera duschrummet. Det blev klinkers på golvet och en enklare lösning med vita väggar. Ny inredning ifrån IFÖ med WC-stol, handfat och duschväggar.

Badrummet Undervåningen
Efter att kunden hade sett på vår hemsida, och hört sig för lite, fick dom nys om att vi även pysslade med helentreprenad och paketslösningar. Vår byggare samt elektriker fick då förtroendet att utföra hela renoveringen som en totallösning.

Här började allt med en dold läcka någonstans på värmesystemet. Trycket föll och kunden fick en gång i veckan fylla på. Det började bli kallt ute och värmen orkade aldrig till övervåningen. Beräkning gjorde att man bedömde läckan ligga i plattan under badrummet, och när allt revs ut så fanns den mycket riktigt där! Ett originalrör som rostat med åren. Projektet var igång och efter 4 veckor stod där ett nyrenoverat badrum, med ett nu intakt värmesystem.

Gäst-WC
När vi ändå var i farten så passade vi på att blåsa ut den gamla gäst-WC:n som fanns i det angränsande badrummet. Här fick det bli en vägghängd WC-stol och ett litet handfat. Kakel + klinkers. Nytt innetak och belysning.

 

Oviksgatan, Vällingby

En villarenovering som började med att vi bytte ut hjärtat i huset. Den gamla pannan fick lämna plats åt en luft-/vattenanläggning ifrån Nibe. Anläggningen består av en elpanna inomhus (VVM 310) med en extra varmvattenberedare. Utomhus placeras en utedel, eller en värmepump (F2030-9). Resultatet blir halverade uppvärmningskostnader och en nyplacering av anläggningen så att källaren kan disponeras annorlunda.

Vi rev några väggar och skapade en större yta. Trappen kunde rivas och istället kom Trappspecialisten och ordnade med en ny, öppnare trapp. Ytan nedanför trappen blir som ett extra rum och kommer på sikt innehålla soffa, TV, möbler, mm.

Golvet revs ut och isolerades. I badrummet installerade vi vattenburen golvvärme och kopplade samman flera slingor i detta. Badrummet fick också en hel del specialhyllor och lösningar med inbyggda detaljer. Stort hörnbadkar, duschblandare med större sil, vägghängd WC-stol, handfat med kommod mm.

Rör som ej längre behövdes plockades helt bort, likaså el. Det som fanns kvar doldes med smarta lådor runtom väggar och hörn. Allt nytt dras utanpåliggande där möjligt, eller döljs med en låda. Allt detta skapar ett renare intryck och en mer städad installation.

WC-rummet på entréplan fick en snabbare uppfräschning med nytt avlopp, vatten och klinkersgolv. Även köket fick nya stammar när vi ändå höll på. Både vatten och avlopp.

Servisen till gatan byttes ifrån mätaren. Dessa cirka 4 meter grävdes upp med hjälp av maskin och byttes till nya.

Franklandsvägen, Bromma

Här började allt med ett stopp i avloppet mellan fastighet och gata. Vi spolar servisen med högtryckhetvatten och tekniker på plats finner även ett läckage på den galvledning som finns. Servisen till huset är original och behöver bytas ut!

Med grävmaskins hjälp frilägger vi allt avlopp och vatten mellan fastighet och gata. Golvet i den kommande tvättstugan där mätare sitter bilas ur, detta för att byta hela vägen fram till mätaren.

Läckan upptäcktes i januari, och redan i mars är allt arbete färdigt och återställt. Nu väntar man bara på att gräset skall ta fart och dölja dem spår som synes i backen utanför huset.

Vi får fortsätta med projektet att renovera denna tvättstuga helt o hållet. Nytt avlopp läggs i golvet, klinkers på detta. Teknikdelen förses med en Bergvärmepump av annat fabrikat. LK ritar och räknar på ett komplett värmesystem i golvet som även är förberett för fler eventuellt kommande slingor. Gamla rör i taket täcks av lådsystem runtom hörnen, belysning kommer till.

Efter att ha fått förtroendet att utföra ovan fick vi även chansen på att räkna på resterande av källaren. Det omfattade en total badrumsrenovering, skapa ett nytt sovrum (gästrum) med entré ut till gräsmattan. Lägga ett nytt golv i källaren med delvis golvvärme, och delvis radiatorer och handdukstork. Göra om det som en gång i tiden var ett garage, till en grov entré och gillestuga. Plocka bort några väggar och öppna upp ytan, även trappan ner till undervåningen kommer att öppnas upp och bli luftigare.

På bilderna till objektet syns badrummet. Här fick vi plats med dels ett fristående badkar på tassar samt även en dusch i en nisch. WC stol, handdukstork samt handfat.